viernes, 23 de febrero de 2007

Avantítol, Títol i Subtítol

Títol: El president Zapatero i Mariano Rajoy acaben a cops de puny
Avantítol:El president del govern espanyol i el cap del l'oposició van protagonitzar ahir a la nit una desagradable barralla a les portes d'un conegut pub a Madrid.
Subtítol 1: Segons les declaracions d'alguns testimonis no se sap exactament qui va propiciar la baralla, però semblava que a cap dels dos els hi importava la precència de la gent que passava pel carrer.
Subtítol 2: Un dels vianants va poder, fins i tot, aturar-se i grabar part del fet amb el seu telèfon móbil. Les imatges ja estan circulant per internet.

Títol: Sorpresa davant la majoria absoluta de Ciutadans
Avantítol: Ahir a les deu de la nit, després d'un llarg dia d'eleccions, es va saber que el nou partit, els Ciutadans, guanyava inesperablement les eleccions.
Subtítol 1: Els Ciutadans, liderat pel jove Albert Rivera, va sorpendre als que eren fins aleshores els "grans partits" guanyant amb una majoria absoluta en el seu primer any d'eleccions.
Subtítol 2: Per primera vegada el PP i el PSOE hauran d'estar junts a l'oposició.

Títol: Inici de la Tercera Guerra Mundial
Avantítol: La Xina declara la guerra a tots els països occidentals i aconsegueix el recolzament dels líders musulmans.
Subtítol 1: Ahir a la nit en horari de màxima audiència es va emitir a totes les cadenes públiques dels països d'occident el comunicat que el president xinès mandava inesperablemente declarant la guerra.
Subtítol 2: En el comunicat es cridava als immigrants xinesos arreu del món per començar la revolta contra els, que segons les paraules del cap de l'exèrcit xinès, "explotadors occidentals".

Títol: Innudacions a mig món
Avantítol: Aquest matí s'ha aixecat mig món adonant-se de la terrible notícia que l'altre mig ha quedat completament innundat a causa de les plujes que hem estat patint durant gairabé un mes.
Subtítol 1: Països com Gran Bretanya, Irlanda, Escandinàvia o els Estats Units, es pot dir que han desaparegut del mapa; i amb ells tots els ciutadans que no van poder emmigrar les últimes setmanes.
Subtítol 2: Una tragèdia que segons els científics no quedarà aquí.

Títol: Primer matrimoni homosexual entre dos futbolistes
Avantítol: El jugador del F.C.B, Ronaldinho, i el capità del Reial Madrid, Raúl González, van anunciar la seva futura boda a una roda de premsa ahir a la tarda.
Subtítol 1: El futur matrimoni va declarar que no era la seva intenció fer la roda de premsa però es van veure obligats després de les pressions patides els últims mesos.
Subtítol 2: El capità blanc va afirmar que "ya va siendo hora de que los futbolistas también salgamos del armario y que se vea con total normalidad que nos enamoremos los unos de los otros".

1 comentario:

Plou i fa sol dijo...

Home! Tu creus que si comncés la tercera guerra mundial cap diari tituria Inici de la Tercera Guerra Mundial, com si anunciés el començament d'una telesèrie o una legislatura? L'avantítol seria el títol, en tot cas: La Xina i els països Musulmans declaren la guerra a Occident

El titular de la baralla també és fluix: Zapatero i Rajoy es barallen a cops de puny, seria més directe no trobes. A l'avantítol no caldria repetir el president del govern, etc., n'hi hauria poru de dir la batussa es va produir a les portes d'un famós pub de Madrid. I tampoc es diria un famós pub de Madrid, es diria el nom directament.

Has de treballar-ho molt més tot això. Fixa't més en la titulació quan llegeixis els diaris.