miércoles, 28 de febrero de 2007

Sorpresa davant la majoria absoluta de Ciutadans

Avantítol: Ahir a les deu de la nit, després d'un llarg dia d'eleccions, es va saber que el nou partit, els Ciutadans, guanyava inesperablement les eleccions.
Subtítol: Els Ciutadans, liderat pel jove Albert Rivera, va sorpendre als que eren fins aleshores els "grans partits" guanyant amb una majoria absoluta en el seu primer any d'eleccions.

Aquest matí el país s’ha aixecat sabent que el seu proper president serà el nou vingut Albert Rivera, líder del Partit dels Ciutadans. Aquest jove candidat no serà notícia tan sols per guanyar les eleccions en sí, sino també per ser un dels presidents més joves de la història d’Espanya i haver guanyat en el seu primer any d’eleccions. Això ha deixat gairabé sense paraules als líders dels dos partits, que fins ahir a la nit es creia que serien els únics possibles guanyadors d’aquestes eleccions. No es van quedar bocabadats només ells, sino que el futur president del govern també va mostrar la seva sorpresa davant dels resultats electorals i va afirmar: “jo sabia que aquestes eleccions estarien molt renyides i que algunes enquestes apuntaven cap els Ciutadans com a un dels possibles guanyadors, però mai m’haguès imaginat gunyar davant d’un país amb un bipartidisme tan clar”. Pot ser, aquest any serà recordat com “l’any dels Ciutadans”.
El encara president en functions, Jose Luís Rodríguez Zapatero, va admitir la seva derrota amb gran serenitat i va donar l’enorabona al nou president aclarint que “tot i sentir-se decepcionat per la falta de convicció que ha tingut el seu mandat en els ciutadans, intentarà ajudar a aquest nou partit en el seu govern fent una seriosa i cordial oposició”. D’altra banda, el cap del Partit Popular, Mariano Rajoy, es va mostrar trist per la gran devallada de vots en el seu partit però a l’hora content per la “derrota del PSOE”. Però no seria molt correcta la lectura del resultat per part del líder del PP tenint en compte que aquest nou partit ha “tret” més vots al seu, que no pas al PSOE. Aquest últim ha perdut tan solos 3 escons davant dels gairabé 20 del Partit Popular.
Avuí a la tarda ja s’ha previst la primera reunió entre el presindent en funcons i el nou escollit a les hurnes. Tot i que no se sap a quina hora serà, es preveu cap a l’hora de dinar i que serà una reunió mes aviat informal, tenint en compte que no han passat tan sols 24 hores de la decissió dels ciutadans. Però el que sí se sap és que ahir després del discurs, el president Zapatero va comentar en un to amigable que el seu gran error ha estat preocupar-se més de les “invencions” del Partit Popular que no pas de tenir les millors decissions pel país. I va afirmar molt rotundament que: “ara només queda mirar veritablement que és el que ha passat i apostar pel nostre futur president que ens mostrarà les seves veritables intencions en el seu primer any de mandat”.

No hay comentarios: